Om oss

C. A. Mörck AB startades 1912 av Carl-Adolf Mörck och ägs och drivs idag av familjen Mörck i 3:e generationen.

I mer än 100 år har vårt kunnande och våra produkter inom värme-, kyl- och processteknik uppskattats av våra kunder som finns inom i stort sett alla typer av verksamheter – från kärn- och kraftvärmeverk, pappers- och massabruk till fordonsindustri och stål- och gruvindustri.

Genom vårt breda systemkunnande, vår förmåga till problemanalys, konstruktionserfarenhet och komponentkännedom, hittar vi i samarbete med våra kunder fram till optimala lösningar.

Förutom vår tekniska försäljning består verksamheten av att vi äger fastigheten som vi delar med KSB Sverige och Pumphuset. KSBs produktprogram var en del av C.A. Mörcks produktprogram fram till 1988 då KSB AG i Tyskland och C.A. Mörck tillsammans startade KSB Mörck AB med den personal som var verksam inom det produktområdet. C.A. Mörck ägde 45% av aktierna i KSB Mörck AB fram till december 2016 då KSB AG tog över dotterbolaget i sin helhet enligt föreskrivna klausuler. I april 2017 ändrades sedan deras företagsnamn formellt till KSB Sverige AB.

C.A. Mörcks nuvarande VD Carl Fredrik Mörck, tillika sonson till vår grundare, är också VD för KSB Sverige och deras dotterbolag Pumphuset.

Vision

C. A. Mörck ska vara kundens naturliga val för att lösa behov inom värme-, kyl- och processteknik.

Affärsidé

C. A. Mörck levererar energieffektiv och miljövänlig teknik till nordisk industri. Våra långsiktiga kundrelationer präglas av professionellt bemötande med en positiv och snabb respons.

Vi skapar mervärde genom leverans av energibesparande produkter med service- och underhållsvänliga lösningar.

Produktprogram

Vårt heltäckande produktprogram omfattar en rad världsledande tillverkare från flera länder.

Under fliken Produkter kan du klicka dig vidare för att läsa mer om de produkter som intresserar dig. Önskar du mer information är du välkommen att kontakta våra kunniga säljare.

Kvalitetspolicy

Vi är en långsiktig partner med hög kompetens och erfarenhet. Vår verksamhet präglas av engagemang, utveckling och ständiga förbättringar.

Vi väljer leverantörer (huvudmän) med erfarenhet och goda referenser så att vi mot våra kunder kan säkerställa rätt kvalitet på leveranserna.

Våra offerter innehåller väl underbyggt material, baserat på branschkunskaper och kundens specifika önskemål.

Leverans av produkter sker på överenskommet sätt och tid. De levererade produkterna följer alla parters uppställda och godkända specifikationer och krav.

Miljöpolicy

Vi skall med utgångspunkt från lagstiftning och andra krav, bidra till att värna om vår miljö och att användandet av våra naturresurser sker så sparsamt som möjligt. Detta uppnår vi genom att erbjuda våra kunder miljöanpassade och energioptimerade produkter och systemlösningar. Arbetet med ständiga förbättringar och fastställandet av mål bidrar till att öka kompetensen kring produkterna och miljöfrågorna internt och externt. Genom vår rådgivande roll skall vi tydliggöra för våra kunder vilka miljöfördelar de kan nå i sina processer genom användandet av de produkter som C.A. Mörck erbjuder.

ISO-Certifikat och Trippel A-rating

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

TUV-Logga

C.A MÖRCK AB har trippel-A rating. Ratingen innebär för dig som kund ännu en säkerhet när du gör affärer med oss.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.