NYHET! MITA PAD-V Adiabatisk kylare/kondensor

Kolla in denna mycket intressanta nyhet från vår partner MITA som tagit fram en mycket effektiv typ av adiabatiskt kyltorn/kondensor.

Användningen av våta (evaporativa) kyltorn och kondensorer är som vanligast då normal frikyla inte riktigt räcker till, eller då man behöver låg energiförbrukning per kyld kW. Vi har märkt att branschen mer och mer gått mot att använda sig av kylmaskiner eller frikyla istället (torrluftkylare/kondensorer) vilket i ena fallet är mycket dyrt och med hög effektförbrukning. Och i det andra fallet räcker omgivande temperatur helt enkelt inte riktigt till på de varmare delarna av året.

MITA har även förut haft en mycket effektiv typ av adiabatiskt kyltorn som de kallar ”PAD”, men utförandet av den har visat sig för kostsam på marknaden jämfört med andra alternativ. De har därför utvecklat en helt ny variant som kallas PAD-V, där de med innovativ design har lyckats öka kylpaketets yta markant jämfört med tidigare i en mycket kompakt V-design. Utan det sedvanliga sprayet/spillet av vatten på utsidan kylenheten, och till ett betydligt mer förmånligt pris än innan.

I denna tid när rädslan för legionella ökar är detta ett bra alternativ till öppna evaporativa kyltorn och alternativet med ”vanlig frikyla” som inte alltid räcker till sommartid. Genom att för-väta en kylpackning med sammetsliknande yta, förkyler man luften som sedan kyler kylpaketen på insidan.  Vattenbegjutningen sker endast då det behövs, och sker inte heller konstant, vilket ger en mycket låg vattenförbrukning och helt utesluter behovet för kemibehandling av vattnet. Eftersom temperaturområdet för vattnet ligger motsvarande omgivande temperatur föreligger ingen risk för legionellatillväxt.

Försäljningschef Peter Sundbaum

Peter Sundbaum
skicka e-post »
031-720 24 66

För mer info klicka på länkarna här nedan:

Vid mer intresse – kontakta oss idag!

Enkelt avtagbar stor servicelucka för enkel åtkomst/underhåll